Contactati-ne pentru mai multe detalii

+4021 326 06 01

Firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic!

Ultimul update: 30 January 2014
shutterstock_66887803

Intr-o declaratie publica, actualul ministru de finante, Daniel Chitoiu, a declarat intentia modificarii legislatiei in ceea ce priveste casele de marcat prin prevederi ce au ca scop diminuarea evaziunii fiscale:

“In prezent avem case de marcat cu role de hartie. Este foarte greu, verificarea incrucisata se face intr-o proportie foarte mica a datelor furnizate de casele de marcat cu datele din evidenta contabila. Practic sunt ineficiente actualele case de marcat in a depista si combate evaziunea fiscala.

Casele de marcat cu jurnal electronic vor fi conectate la un server al administratieifiscale, ca sa putem verifica electronic volumul vanzarilor raportate prin evidenta contabila si fiscala cu cele rezultate din inregistrarile operatiunilor prin casele de marcat cu jurnal electronic (…) Este o masura care va avea un efect foarte mare asupra reducerii evaziuniifiscale.

Acum exista case de marcat, dar nu avem niciun control asupra datelor inscrise in evidenta contabila cu ce rezulta din casele de marcat. Termenul prevazut pentru obligativitatea de a pastra rolele de hartie este foarte scurt, iar inspectia fiscala nici nu ajunge in termenul de pastrare a rolelor. Exista si case marcat nefiscalizate in momentul de fata. Cand va duceti sa cumparati ceva va da bon, dar casa de marcat nu este inregistrata la organul fiscal”.

Masura privind obligativitatea utilizarii caselor de marcat cu jurnal electronic este aplicata deja cu scucces in Bulgaria de cativa ani.

Inlocuirea caselor de marcat cu role de hartie se va face in etape, initial fiind obligati doar marii contribuabili, urmand ca pana la finele anului aceasta masura sa fie obligatorie pentru toti agentii economici.

Leave a Reply